Varnost osebnih podatkov

VAROVANJE ZASEBNOSTI

Lastnik spletnega mesta PANTEH, Panteh, d.o.o. zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da uporabnik v spletni trgovini opravi nakup) ter pošiljanje reklamnega gradiva. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

Pravice in uporaba spletne strani www.panteh.si
Pravice do sprememb in podatkov objavljenih na spletni strani www.panteh.si si pridržuje podjetje Panteh, d.o.o.. Vsebina spletne strani je avtorsko zaščitena z zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) in mednarodnimi zakoni o avtorskih pravicah. Kakršna koli nepooblaščena uporaba, kopiranje spletne strani www.panteh.si v zasebne ali komercialne namene ni dovoljena brez predhodnega dovoljenja lastnikov. Vsebin ni dovoljeno javno prikazovati, javno izvajati ali distribuirati. Vsaka nepooblaščena uporaba vsebin objavljenih na www.panteh.si spletne strani lahko pomeni kršitev avtorskih pravic in drugih lastnikih pravic ter civilnih in kazenskih postopkov. To spletno mesto lahko vsebuje tudi druga lastnika obvestila ter informacije o avtorskih pravicah in pogojih, ki jih je potrebno upoštevati in spoštovati.
 
SOGLASJE ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV
Naše storitve in produkte, ki jih nudijo portali družbe Panteh d.o.o., Ljubljana, matična št.:6537740000, zakoniti zastopnik  Nejc Klement , ki bo upravljalec vaših osebnih podatkov, lahko koristite. Ob sprejemanju pogojev in registraciji se strinjate z vsemi obdelavami vaših osebnih podatkov lahko uporabljate B2B platformo. V primeru, da se s pravilnikom in obdelavo ter soglasjem osebnih podatkov ne strinjate vam pristopa k naši B2B platformi ne moremo dodeliti.
S posredovanjem oz. izpolnitvijo zahtevanih osebnih podatkov izjavljam, da sem seznanjen in soglašam ter izrecno dovoljujem upravljalcu mojih osebnih podatkov družbi Panteh d.o.o., Ljubljana, Toplarniška ulica 1B, matična št.:6537740000, ID za DDV: SI89064488, zakoniti zastopnik  Nejc Klement, družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani ( v nadaljevanju družba), da zbira in obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vnesel v vnosni obrazec za naslednje namene:

1. Direktnega trženja produktov in storitev družbe , ki so vsakokrat objavljene na spletni strani in sicer za namen:
Prejema in obdelave naročila, poizvedbe oz. vprašanja, pripravo ponudbe oz. odgovora ter vzpostavitve kontakta oz. komunikacije.

Soglašam z obdelavo mojih osebnih podatkov s strani družbe in izjavljam, da sem seznanjen z namenom obdelave teh osebnih podatkov za potrebe neposrednega trženja in sem seznanjen z dejstvom, da se lahko kadarkoli odjavim/odstopim od soglasja za namen direktnega trženja s klikom na povezavo za odjavo.

2. Posredovanja sporočil z oglasnimi vsebinami za namen:
Obveščanja o obravnavi reklamacij, tehničnih novostih produktov o novih produktih in storitvah, posebni dnevni ponudbi, ugodnostih pri plačilih za produkte in storitve, ki so vsakokrat objavljene na spletni strani družbe.
Soglašam z obdelavo mojih osebnih podatkov s strani družbe in izjavljam, da sem seznanjen z namenom obdelave teh osebnih podatkov za namen obveščanja po naslednjih poteh:
e-sporočila
SMS/MMS
Po pošti
Online-sporočanje
Seznanjen sem z dejstvom, da se lahko kadarkoli odjavim/odstopim od soglasja za namen prejemanja sporočil z oglasnimi vsebinami s klikom na odjavo posamezne poti.
Potrjujem da sem starejši/a od 15 let in sem seznanjen/a s Splošnimi pogoji obdelave osebnih podatkov, katere sem podal prostovoljno ter svojimi pravicami do upravljalca mojih osebnih podatkov.
Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, dokler se ne boste s klikom na odjavo odjavili iz naše zbirke osebnih podatkov za posamezne namene uporabe in poti.
Obdelava in varna uporaba vaših osebnih podatkov se bo vršila v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in Uredbo (EU) 2016/679 in družba, ki je upravljalec vaših osebnih podatkov izjavlja, da nosi popolno odgovornost za zakonito uporabo.
Izjavljamo, da vaših osebnih podatkov, katere ste nam posredovali ne bomo prenašali izven naše zbirke osebnih podatkov.
Poleg odjave/odstopa od vašega soglasja za posamezne namene imate v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov ZVOP-1 in v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 GDPR še naslednje pravice, ki jih uveljavljate pri družbi na način, da pošljete zahtevo po e-pošti na e-naslov info@panteh.si:
•    Pisno zahtevo za dostop do svojih osebnih podatkov.
•    Pisno zahtevo, da se vam dopustiti, da osebne podatke popravljate in dopolnjujete v obsegu, ki ga predvidevajo rubrike soglasja.
•    Pisno zahtevo, da se vam posreduje poročilo za katere namene, kdaj in katere osebne podatke je družba uporabljala.
•    Pisno lahko uveljavljate pravico do omejitve obdelave in pošljete ugovor/pritožbo na pristojnega državnega varuha osebnih pravic, če smatrate, da so kršene vaše pravice.

PRAVNO OBVESTILO O PIŠKOTKIH
Spletna stran podjetja Panteh d.o.o. (www.panteh.si) tako kot večina spletnih strani uporablja piškotke. Namen uporabe piškotkov je omogočiti boljšo izkušnjo in uporabo naše spletne strani in B2B portala. Piškotki so pravzaprav majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v vašo napravo (prenosnik, računalnik, tablica, pametni telefon, ipd.) medtem, ko si ogledujete našo spletno stran.
Piškotki na naši strani (www.panteh.si) nam in vam omogočajo:
•    Optimizirano delovanje spletne strani
•    Da si zapomnimo vaše nastavitve med ogledovanjem in obiskovanjem
•    Izboljšanje varnosti in hitrosti nalaganja in prikazovanja spletne strani
•    Pridobivanje informacij za izboljšanje spletne strani

Piškotkov na naši strani (www.panteh.si) NE uporabljamo za:
•    Pridobivanje osebnih informacij (brez vaše izrecne odobritve)
•    Pridobivanje katerekoli občutljive informacije, ki je povezana z osebnimi podatki (brez vaše izrecne odobritve)
•    Posredovanje informacij oglaševalskim omrežjem
•    Posredovanje osebno občutljivih oziroma določljivih podatkov tretjim osebam
•    Plačevanje prodajnih provizij
•    Kakršni koli negativni uporabi ali zlorabi vaših podatkov in zaupanja

NEKAJ O PIŠKOTKIH:
KAJ SO PIŠKOTKI?
Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika..
NADZOR NAD PIŠKOTKI ali KAKO LAHKO O(NE)MOGOČITE PIŠKOTKE?
Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Podrobnejša navodila so predstavljena v nadaljevanju.
•    Izklop piškotkov s pomočjo brskalnika Google Chrome
•    Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
•    Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
•    Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0
•    Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
•    Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
•    Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.
•    Izklop piškotkov s pomočjo brskalnika Mozila Firefox
•    Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
•    Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
•    Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.
 
Za dodatne informacije in vprašanja smo vam na voljo na naslovu info@panteh.si
Ljubljana 18.5.2020
Odgovorna oseba: Nejc Klement


VIDEO NADZOR
Podjetje Panteh d.o.o. izvaja videonadzor objekta v namen varovanja lastnine podjetja.

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema direktor podjetja Panteh d.o.o., G. Klement Nejc
PRAVILNIK o izvajanju videonadzora
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik ureja način uporabe video-nadzornega sistema, snemanja, hranjenja in ravnanja s posnetki ter nadzor nad uporabo le-teh.
II. NAMEN IN UVEDBA VIDEONADZORA
2. Člen
Video-nadzorni sistem je postavljen z namenom, da se z njegovo pomočjo zagotovi višja stopnja varovanja ljudi in premoženja, s katerim na varovanem območju upravlja Panteh d.o.o.
3. člen
Delovna postaja video-nadzornega sistema, preko katerih se izvaja vpogled v videonadzor iz drugega člena tega pravilnika, se nahaja v upravi podjetja. Nameščena je tako, da nepooblaščene osebe nimajo vpogleda v prikazovalnike posnetkov.
4. člen
Dostop do nastanitev video-nadzornega sistema je varovan s posebnim ključem, ki ga ima zgolj pooblaščena oseba. Poseduje ga samo za to pooblaščena oseba zunanjega izvajalca, določena v pogodbi o poslovnem sodelovanju med podjetjem Panteh d.o.o. in pogodbenim obdelovalcem. Varnostno kopijo tega gesla se hrani v varovanem prostoru podjetja Panteh d.o.o..
5. člen
O posegih v video-nadzorni sistem se vodi poseben dnevnik, kamor se vpisujejo:
- sprememba nastavitev,
- okvare in tehniške težave pri delovanju,
- ostale servisne posege,
- kdo je izvedel poseg,
- kdaj je bil poseg izveden,
- način dostopa do sistema (na lokaciji oz. na daljavo) in - morebitne opombe.
III. IZVAJANJE VIDEONADZORA
7. člen
O uvedbi videonadzora morajo biti zaposleni delavci pisno obveščeni. Za obveščanje delavcev in za izdajo sklepa o uvedbi videonadzora je pristojen direktor podjetja. Pisno obvestilo, vsebuje pojasnilo o tem kaj se snema, s kakšnim namenom ter koliko časa se osebni podatki hranijo.
8. člen
O izvajanju videonadzora morajo biti obveščeni tudi obiskovalci varovanega območja. Za obveščanje le-teh se obvestila namesti v skladu s 74. členom Zakona o varstvu osebnih podatkov.
9. člen
Obvestilo mora biti nameščeno na vidnem mestu in mora vsebovati:
- informacijo, da se izvaja videonadzor,
- naziv osebe javnega ali zasebnega prava, ki ga izvaja,
- telefonsko številko za pridobitev informacije, kje in koliko časa se shranjujejo posnetki iz video-nadzornega sistema.
10. člen
Zbirka osebnih podatkov videonadzora vsebuje:
- slikovni posnetek oseb,
- kraj posnetka,
- datum posnetka,
- čas posnetka.
11. člen
Posnetki, ki se pridobijo z video-nadzornim sistemom, imajo oznak poslovna skrivnost in se obdelujejo skladno s Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov in tem pravilnikom.
12. člen
Panteh d.o.o. vodi evidenco, iz katere je mogoče kasneje ugotoviti, kdaj so bili posamezni osebni video-nadzornega sistema uporabljeni ali drugače obdelani (izdelana kopija) in kdo je to storil, in sicer za obdobje, ko je možno zakonsko varstvo pravice posameznika zaradi nedopustnega posredovanja ali obdelave osebnih podatkov (5 let).
13. člen
Posnetki se, če ni znanih posebnosti, avtomatsko brišejo, najkasneje 30 dni od dneva nastanka in se ne hranijo. Če snemalna naprava ne omogoča teh zahtev, odgovorna oseba odredi ustrezno tehnično rešitev, in sicer zmanjšanje kvalitete posnetkov (število slik na sekundo) ali krajši čas hrambe posnetkov, skladno s tehničnimi zmožnostmi snemalne naprave.

14. Člen
Dostop do arhiva videoposnetkov in pravico pregledovanja videoposnetkov imata samo direktor in pooblaščena oseba Panteh d.o.o. ter vodja logistike podjetja.
15. člen
Za odločanje o upravičenosti vpogleda drugih oseb ter za posredovanje in shranjevanja posnetkov na prenosne medije sta pristojna direktor in vodja logistike. Posnetki na prenosnih medijih se hranijo v ognjevarni omari v varovanem prostoru, skladno z določili Pravilnika o postopkih zavarovanju osebnih podatkov. O vseh izdelanih posnetkih se vodi evidenca o ravnanju z osebnimi podatki, ki vsebuje naslednje podatke:
- datum in čas posnetka,
- številka kamere,
- kratka vsebina,
- lokacija hrambe posnetka,
- datum brisanja ali uničenja posnetka ter - kdo je odredil in izvedel presnemavanje.
16. člen
Če posnetki določenega dogodka ali stanja kažejo na sum kaznivega dejanja, je potrebno o tem obvestiti policijo. Na zahtevo policije ali drugih za to pristojnih služb se posnetek izroči v tiskani obliki ali na prenosnem mediju. Oddaja kopije se evidentira v evidenco o ravnanju z osebnimi podatki.
IV. TEHNIČNE ZAHTEVE SISTEMA
17. člen
Video-nadzorni sistem mora izpolnjevati naslednje tehnične pogoje:
- dostop do nastavitev sistema je možen samo s posebnim vstopnim geslom,
- revizijska sled omogoča sledljivost uporabe (vpogled, pregled, presnemavanje, brisanje) posnetkov po naslednjih parametrih: kdo je vstopil v video-nadzorni sistem, kdaj je vstopil, katere posnetke je uporabljal (številka kamere, čas posnetka od - do),
- zagotovljeno je samodejno brisanje starih posnetkov glede na opredeljeno dobo hranjenja posnetkov,
- onemogočen je prenos posnetkov preko računalniškega omrežja (razen do sedeža zunanjega izvajalca in/ali pooblaščenega delavca na oddaljeni lokaciji),
- prenos posnetkov na prenosni medij je omočen samo pooblaščenemu delavcu.
V. IZVAJANJE NADZORA
18. člen
Nadzor nad izvajanjem določb tega pravilnika izvaja direktor podjetja Panteh d.o.o.
VI. PREDHODNE IN KONČNE DOLOČBE
19. člen
Ta pravilnik začne veljati z dnem podpisa in objave na spletni stani podjetja Panteh d.o.o.
Ljubljana, dne 26. 6. 2019                                                                               Nejc Klement, direktor